Dünyada birçok insan gerek profesyonel gerekse hobi olarak bir enstrüman çalmayı öğrenir. En çok tercih edilen enstrümanlardan biri gitardır. Gitarlar; klasik, akustik, elektronik olarak farklı türlere sahiptir. Bu farklar da gitarların her müzik türüne uyum sağlamasına yardımcı olur. Gitar çalmayı öğrenmek uzun bir süreçtir ve azim gerektirir. Bol bol pratik yaparak ellerinize pratik kazandırırsınız. Bir enstrüman çalıyor olmak sosyal çevrenizde de fark yaratmanızı sağlar. Gitar kolay taşınan ve her şarkının içinde olan bir sese sahip olduğu arkadaş toplantılarında kendisine sıklıkla yer bulur. Müzik evrensel ve insanları bir araya getiren bir sanat dalıdır. Gitar da bu sanat dalının en çok tercih edilen ve insanları bir araya getiren enstrümandır.
Müzik eğlenmenizi sağlarken aynı zamanda insanı rehabilite eder. Gitar çalarak müzik yapmanın yanı sıra kişiye de katkıları vardır. Yapılan araştırmalar sonunda gitar çalan kişilerin beyin aktivitelerinin farklı bölgelerde ama eş zamanlı olarak çalıştığını gösterir. Bu da gitar çalarak beynin çok yönlü çalışmasının tetiklendiği gösterir. Düzenli gitar çalmak el koordinasyonunu da geliştirir. Bu sayede günlük hayatta el becerisi gerektiren durumlarda başarılı olunur. Gitar çalmak için konsantrasyon gerekir. Bu sayede zihin boşalır ve o an o duygunun içine girilir. Bu düzenli bir şekilde yapıldığında bir işe odaklanmaya kabiliyeti de gelişmiş oluyor. Gitar hem dikey hem de yatay bir sistemle çalındığı için düzenli çalışma gerektirir. Bu sayede sadece gitar çalmak için hayatın her alanında düzenli çalışma prensibi kazanılmış olur. Gitarın yatay ve dikey işleyişinin olması birden fazla pozisyon ve kalıp arasından seçim yapmayı gerektirir. Oluşturulan her yeni bağlantı kişinin analitik düşünme biçimini geliştirir. Gitar tek başına müzik yapmaya yeterli olmaz. Bunun için farklı enstrümanlara ihtiyaç duyulur. Farklı müzisyenlerle bir araya gelip çalışmak hem müziğinizi hem de kolektif iş yapabilme becerilerini destekler. Bir eser oluştururken verilen her karar teknik açıdan çalışmanın ilerleyişini etkiler. Bu da planlama ve karar alma becerilerini güçlendirir. Gitar çalmanın tüm sosyal etkilerinin yanı sıra kişiye kattığı en önemli şey özgüvendir.
Klasik Gitar Çalmak İçin…
Gitar çalmaya başlamadan önce hangi müzik tarzını sevdiğinizi ve bu tarz için hangi gitarı çalmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Gitar eğitimi almaya başlarken ilk olarak klasik gitar üzerinden alıştırmalar yapılır. Hangi gitarı çalmak istediğinize karar verdiğinizde, çok daha hızlı bir öğrenim sürecine girmiş olursunuz. Hangi enstrümanı çalmayı öğrenmek isterseniz onun için emek, ilgi ve zaman ayırmak gerekir. Gitar çalmayı bol bol pratik yaparak kendi imkanlarınızla öğrenebildiğiniz gibi deneyimli eğitmenlerin olduğu sanat merkezlerinin kurslarından da faydalanabilirsiniz. Sanat merkezlerinden alacağınız eğitimler ile daha hızlı ve daha doğru bir şekilde gitara çalarsınız. Siz de gitar almak isterseniz Galata Sanat Merkezi ile iletişime geçip, detaylı bilgi edinebilirsiniz.