0

Çizgi Roman ve Görsel Öyküleme Atölyesi

Başlangıç Tarihi Girilmedi
8 Hafta
Grup
Kalan Kontenjan: 1

4.350,00 + KDV

Stokta

AKTİF KAMPANYALARIMIZ

2 Kişilik Katılımlarda ve 2 Atölyeye Katılımda %20 İndirim

Kurs Hakkında

Çizgi roman sanatına ve görsel hikâye oluşturma becerilerine başlangıç yapmak ya da kendini ileri seviyeye taşımak isteyenler için oldukça güçlü bir atölye hazırladık. Her hafta, video dersleri, gösterimler, çizgi roman sanatçıları ve çizgi tarzları, çizgi roman hikayeleme ödevleri, pratik egzersizler içerecek. Tüm ödevler mentorumuz Doç. Dr. Korkut Öztekin tarafından incelenip detaylı geri bildirim yapılacak. Yüksek öğrenme deneyimine sahip bu atölyeye hem çizgi roman sanatına giriş yapmak hem de yeteneklerini ilerletmek isteyen herkesi bekliyoruz.

Kurs Formatı

Programlı Ödevler

Ödevlerin Kontrolü ve Geribildirim

Online(ZOOM)

Tüm Atölyenin Video Kayıtlarının ve Notlarının Paylaşımı

Atölye Süresi

8 Hafta

24 Ders

Şubeler

Atölye Kimin İçin?

Atölyemiz, her seviyeden katılımcıya açıktır.

Başlangıç Seviyesi:

Bu atölye, sıfırdan başlayacak olanlar için çizgi roman sanatı ve görsel hikâye anlatıcılığı temellerine kapsamlı bir giriş sağlayarak, görsel anlatının temel unsurları, kompozisyon oluşturma, panel düzeni, karakter geliştirme ve dünya tasarımını keşfetmenizi ve ileri düzeye taşımanızı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Çizgi roman için senaryo oluşturma, dijital ve geleneksel çizgi roman sanatı, mürekkepleme tekniklerini anlamak ve sağlam bir temel oluşturmak istiyorsanız, bu atölye sizin için mükemmel bir başlangıç noktası olacaktır.

Orta Seviye:

Biraz deneyiminiz var ve belli çalışmalar yapıyorsunuz ancak çizgi tarzınızı veya senaryoyu görsel olarak hikayelemeyi henüz oturtamadıysanız, bu atölyede çizgi roman sanatçılarını ve tarzlarını eğitmen gözüyle incelerken, ödevlerinizi oluştururken ve ders akışında zayıf olduğunuzu düşündüğünüz alanı geliştirmenize yardımcı olacak. Çizgi roman oluşturmaya yönelik dijital araçlara ve farklı çizim tekniklerine odaklanarak, hikâye anlatıcılığı, renklendirme alanlarında geliştirmenize yardımcı olacak ve ayırt edici bir stil oluşturmanızda kritik rol oynayacaktır.

İleri Seviye:

Zaten iyi bir pratik ve deneyime sahipseniz ve yeteneklerinizi profesyonel bir alana taşımak istiyorsanız, bu atölye size ileri teknikler ve profesyonel gelişim sunar. Karakterinizi tasarlama ve karakteri geliştirme, ileri düzey illüstrasyon tekniklerini keşfetme, dinamik pozlar, perspektif, aydınlatma gibi kavramlara farklı bakış açıları getirmenize, ileri düzey mürekkep / renklendirme tekniklerini öğrenmenize ve bütüncül bir portfolyo oluşturmanızı sağlar. Kişisel ilgi alanlarınıza dayalı, yeteneklerinizi zorlayacak ve genişletecek projeler geliştireceksiniz.

Konular

Hafta 1-2: Çizgi Roman Sanatına ve Anlatımına Giriş

  • Kursun tanıtımı ve hedefleri
  • Çizgi romanların tarihini ve evrimini anlama
  • Çizgi roman ortamının benzersiz özelliklerini keşfetme
  • Görsel anlatının unsurları: kompozisyon, tempo, panel düzeni
  • İkonik çizgi roman örneklerinin analizi

Hafta 3-4: Etkili Karakterler ve Dünyalar Oluşturma

  • Unutulmaz karakterler geliştirme: tasarım, kişilik, geçmiş hikayeler
  • Tutarlı bir görsel dünya oluşturma: mekanlar, ortamlar, atmosfer
  • Karakter ve dünya tasarımında gerçekçilik ile stilizasyonun dengelemesi
  • Karakter dinamikleri ve ilişkilerini keşfetme
  • Atölye: Kendi çizgi roman karakterinizi tasarlama

Hafta 5-6: İkna Edici Çizgi Roman Hikayeleri Oluşturma

  • Bir çizgi roman senaryosu oluşturma: diyaloglar, başlıklar, tempo
  • Senaryoyu görsel anlatıya çevirme: küçük resimler ve düzenlemeler
  • Panel geçişlerini ve görsel akışı yönetme
  • Etkili anlatım için metin ve görsel dengelemesi
  • Atölye: Kısa bir çizgi roman sahnesi oluşturma

Hafta 7-8: İleri Teknikler ve Profesyonel Gelişim

  • Çizgi romanlar için ileri düzey illüstrasyon tekniklerini keşfetme: dinamik pozlar, perspektif, aydınlatma
  • Dijital ve geleneksel çizgi romanlar için mürekkep ve renklendirme teknikleri
  • Çizgi roman oluşturmak için dijital araçlar: yazılım, fırçalar, renk teorisi
  • Kendi yayıncılığı mı yoksa geleneksel yayıncılığı mı seçmeli: artıları ve eksileri
  • Portfolyo oluşturma ve çizgi roman sanatçısı olarak kendinizi tanıtm
User Image
 
 

 

 

Eğitmenimiz

Doç.Dr. Korkut Öztekin
 
 

 

 

Sıkça Sorulan
Sorular

Galata Sanat Hangi Günler Açık?

Galata Sanat haftanın 7 günü 10:00 – 22:00 arası hizmet vermektedir.

Kurs Ücretleri Ne Kadar?

Herkes için ulaşılabilir sanat felsefesiyle yola çıkan Galata Sanat Merkezi yalnızca 4 saat özel ders alabileceğiniz ücretlere 4 saat özel ders, 4 saat grup solfej dersi, düzenli orkestra eğitimleri alabileceğiniz ve ücretsiz birçok etkinliğe katılabileceğiniz bir programa sahiptir. Bunun yanında öğrencimiz olmanız gerekmeden her zaman etkinliklerimize katılabilir, ücretsiz çay-kahve ikramlarımızdan yararlanabilir, ders çalışabilir, arkadaşlarınızla muhabbet edebilir ve oyun oynayabilirsiniz.

Ne Kadar Sürede Öğrenirim?

Bu net bir cevabı olmayan bir sorudur. Birçok fonksiyon üzerinden kişiye özel değerlendirilerek ancak yakın cevaplar verilebilme olasılığı vardır. Öncelikle hangi seviyeden başladığımızı düşünmeliyiz. Sıfırdan mı başlıyoruz yoksa ufak tefek denemelerimiz oldu mu? Ne öğrenmek istiyoruz, ne kadar öğrenmek istiyoruz? Hedefinize yönelik olarak ‘’öğrendim’’ diyebilme süreniz elbette farklılık gösterecektir. Ne kadar ilgileneceğiz? Tabi ki de haftada 1 saat egzersiz yapan ile günde 1 saat egzersiz yapan arasında fark olacaktır.

Ya Yeteneğim Yoksa?

Yıllara dayanan gözlemlerimize göre mesele yetenekte değil, çevresel faktörlerle oluşan yatkınlık ve eğitimdir. Çevresel faktörlerin etkisini göz önünde bulundurarak, herhangi biriyle oluşabilecek tek farklılık öğrenme hızınız olacaktır. Bu hızlı giden bir araba ile yavaş giden bir araba gibidir. Her ikisi de hedefe ulaşabilir, yavaş olan biraz daha vakit alır. Tabi ki tutkunun payını da unutmamak gerekir. Tutkunuz, bağlılığınız, azminiz ne kadar yüksek ise o kadar hızlı öğreneceğiniz de kesindir. Son olarak yanlış bir algıyı da düzeltmek isteriz; hiç kimsenin iyi bir eğitmen ve doğru metodlarla, yüksek tutku ve azmine karşı herhangi bir enstrümanı öğrenememesi veya bir sanat dalında başarısız olması mümkün değildir.

Peki, Neden GalataSanat?

Çünkü Galata Sanat Merkezi felsefesi gereği doğru metodlarla, uygun ücretlere sahip olan, yöneticisinden eğitmenine, tasarımından çalışma sistemine kadar tamamen daha nitelikli sanat eğitimleri için kurgulanmış genç ve dinamik ve her şeyin ötesinde yaşam enerjisi yüksek bir merkezdir. Ticari bir işletmenin ötesinde ülkemizde sanatın gelişmesi için eğitim metodları üzerinde çalışmalar yapan, yayınlar çıkaran, Dostluk Ortağım Projesiyle doğaya ve geleceğimize katkıda bulunma çabası gösteren kollektif bir topluluktur!

GalataSanat Nerede?

İstanbul Beyoğlu, Kadıköy ve Kemerburgaz'da, Ankara’da, Çanakkale’de, Eskişehir'de, Bursa'da, Antalya'da ve İzmir’de olmak üzere 9 şubemizle faaliyetteyiz. Kurumsal işlerimizi ise Galata’daki ofisimizden yürütmekteyiz.

Hemen Kaydol!

Yüksek öğrenme deneyimine sahip atölye çalışmalarımız ve kurslarımız hakkında daha fazla bilgi almak için formu hemen gönderin.

Atölye Başvuru Formu

İlginizi Çekebilecek Atölyeler

Arkeolojiyi Okumak arkeoloji tarihi ve uygarlıkların dünyasına ilgi duyan herkes için hazırlanmış geniş kapsamlı

MEDYA ARKEOLOJİSİ

Bu atölyede, insanın sanat ve iletişimle olan ilişkisine

Mağara döneminden başlayarak güncel sanatın karmaşık dünyasına bir yol haritası çizeceğimiz bu atölyede uygulamalı

Görsel olarak kendini ifade etme sanatına iyi bir başlangıç yapmak ya da kendini ileri

Resim, Müzik, Dans ve Daha Fazlası

Çizgi Roman ve Görsel Öyküleme Atölyesi ile ilgili Sorularınız için Bizimle Hızlı İletişim Kurabilirsiniz.

Whatsapp
Hızlı Arama