₺1.850,00 + KDV
18.08.2024
İstanbul Arkeoloji Müzesi
6 Saat
İstanbul’un zengin tarihi mirasını keşfetmeye davetlisiniz! İstanbul Arkeoloji Müzesi‘nde, insanlık tarihine ışık tutan binlerce yıllık eserleri inceleyeceğiz. Müze koleksiyonunda antik dönemlerden Osmanlı İmparatorluğu’na kadar uzanan geniş bir yelpazede arkeolojik buluntular yer almaktadır.
Yerebatan Sarnıcı‘nda ise Bizans İmparatorluğu’nun mühendislik harikası olan bu devasa yer altı su deposunun büyüleyici atmosferini deneyimleyeceğiz. Sarnıcın tarihi ve yapısal özellikleri hakkında bilgi edineceğiz, Medusa başı sütunları gibi ikonik eserleri yakından göreceğiz.
Hipodrom‘da Roma ve Bizans dönemlerinin toplumsal ve kültürel etkinliklerine dair izleri süreceğiz. Hipodrom’un tarihi önemini, mimarisini ve burada gerçekleştirilen etkinliklerin toplumsal etkilerini öğreneceğiz.
Etkinlik Başlangıç Saati: 10.00
Bu etkinlik, tarih ve arkeoloji meraklıları, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, akademisyenler ve araştırmacılar, kültürel gezginler ile aileler için uygundur. Her yaş ve bilgi seviyesinden katılımcılar, İstanbul’un zengin tarihini ve kültürel mirasını derinlemesine keşfetme fırsatı bulacaktır.
Eğitmen: Prof. Hüseyin Haluk ÇETİNKAYA
-MİMAR SİNAN Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Arkeoloji bölümü Profesörü(halen).
– Dijital arkeolojik eser kayıt ve görüntüleme sistemi üzerine patent sahibidir. (201207784)
-Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanıdır. Arkeoloji, Yerleşim Arkeolojisi, Yunan ve Roma Dönemi, Kentsel Arkeoloji çalışma alanlarındandır.
-2020 Yılında; Dora Basım ve Yayın’da ‘’Kuruluşundan Osmanlı’ya İznik’’ Kitabı, ALETHEIA’da ’’Byzantion and Byzantium, The provincialism of the center and the centrality of the provinces’’ Bilimsel Kitap Bölümü (Bölüm Sayfaları:47 -57) yayınlanmıştır.
-2018 yılında; MSGSÜ, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında Türkiye’de bilinmeyen, yakın tarihte ortaya çıkmış ya da farklı biçimde tanımlanmış Erken hıristiyanlık dönemi vaftizhanelerini belgeleme çalışması yapmıştır. (Bithynia Vaftizhaneleri I)
-2018 Yılında, Istanbul Research Institute’da ‘’Life is short, art long. The art of healing in Byzantium’’ Bilimsel Kitap Bölümü, Bölüm Adı: The Kosmidion of Constantinople (Bölüm Sayfaları:127 -138) yayınlanmıştır.
-2016 yılında; :İBB Kültür ve Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Vakfı’nda, Antik çağdan XXI. yüzyıla Büyük İstanbul tarihi Bilimsel Kitap Bölümü olan ‘’Ayasofya’’, ‘’İstanbul’un Bizans Dönemi Mimarisi’’ ve bölümü yayınlanmıştır.
-2013’ten 2016 yılına kadar süren MSGSÜ, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında yapılan Kosova Arkeolojik Kazı Çalışmalarında, Kosova’daki Ulpiana antik kentinde arkeolojik kazı çalışmaları sırasında 4. yüzyıl vaftizhanesi ve bitişiğindeki aynı dönemden kilisenin ortaya çıkarılması çalışması yapmıştır.
-2012-2013 yıllarında, Ankara Üniversitesi’nde Uluslararası Araştırma kapsamında gerçekleşen Ulpiana Arkeoloji Kazısı çalışmalarını yapmıştır.
-2014-2011 yıllarında MSGSÜ, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğünü yapmıştır. 2007-2011 MSGSÜ, Arkeoloji Bölümü, Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
-1984-1989 yıllarında Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünü okumuştur.
-1989-1992 yıllarında Yıldız Teknik Üniversitesi Müzecilik Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır.
-1997-2003 yıllarında İstanbul Üniversitesi Genel Sanat Tarihi Doktorası yapmıştır.
Gelişmelerden Haberdar Ol!
Yaratıcı atölyeler, seminerler ve etkinlikler hakkında bilgi alarak becerilerinizi artırın ve ağınızı genişletin.
Galata Sanat Hakkında
Galata Sanat Merkezi felsefesi gereği en doğru metodlarla en uygun ücretlere sahip olan, yöneticisinden eğitmenine, tasarımından çalışma sistemine kadar tamamen daha nitelikli sanat eğitimleri için kurgulanmış genç ve dinamik ve her şeyin ötesinde yaşam enerjisi yüksek, kollektif bir topluluktur!
Bizi Takip Edin!
Kurumsal
Popüler Kurslar
Popüler Atölyeler
Galata Sanat © 2023 Tüm Hakları Saklıdır.