₺42.000,00 + KDV
Stokta
Yeniden Başlıyoruz!
Pandemi sonrası ilk kez, Onur Ünlü ve Funda Alp yeniden bir araya gelerek katılımcıların kendi hikâyelerini geliştirmeleri ve yaratıcı sektörle buluşturmasını hedefleyen yeni bir atölyeyi GALATASANAT çatısı altında düzenliyor.
Atölyemizde daha önce senaryonun temel kavramlarıyla tanışmış katılımcıların kendi senaryolarını diyalog aşamasına kadar tamamlamaları ve sektör disiplinine uygun biçimde sunabilecek seviyeye gelmeleri hedefleniyor. Atölyemizde her iki dersten birinde film okuması yapılacak; tür sineması, film grameri ve senaryo matematiği doğrudan katılımcı projeleri üzerinden işlenecek.
Atölye sonunda katılımcılar mentorlardan birebir toplantıyla geri dönüş alacak ve projeler, sahipleri tarafından çok sayıda yapımcıya sunulacak.
Onur Ünlü ve Funda Alp’in daha önce FİLİMOKULU çatısı altında yürüttükleri atölyelere yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Bu süreçte 68 katılımcı, projelerini senaryolaştırarak İKSV ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen pitching platformlarında sektörün önde gelen yapımcılarıyla buluşturuldu. Birçoğu ödüller aldı, projelerini hayata geçirdi.
Yüz Yüze
Her Pazartesi ve Çarşamba
15 Katılımcı
4 Saatlik Oturumlar
10 Hafta
80 Saat
Bu atölye yalnızca başlangıç seviyesi senaryo yazarlığı atölyemizin katılımcılarına açıktır.
Orta Seviye:
Biraz deneyiminiz var ve belli çalışmalar yapıyorsunuz ancak tarzınızı henüz oturtamadınız, bu atölye hikayenizi profesyonel geri dönüşlerle senaryo matematiğine uygun bir biçimde ilerletmenize yardımcı olacak.
İleri Seviye:
Zaten iyi bir pratik ve deneyime sahipseniz ve yeteneklerinizi profesyonel bir alana taşımak istiyorsanız, bu atölye size ileri teknikler ve profesyonel gelişim sunar. Arketip odaklı, derin analitik bilgiye dayalı, ego savunma mekanizmaları gibi karmaşık kavramları yoğun bir şekilde işlemiş olduğunuz, sağlam diyaloglara sahip senaryolar oluşturacaksınız. Kişisel ilgi alanlarınıza dayalı, yeteneklerinizi zorlayacak ve genişletecek projeler geliştireceksiniz.
1. GÜN Paradigma nedir?
2. GÜN Kök Duygular
3. GÜN Tek Cümleyle Proje Anlatmak
4. GÜN Dramatik Önerme, Dramatik Çatışma, Dramatik Hedef Nedir?
5. GÜN Plot Nasıl Yazılmalı?
6. GÜN Karakter Nasıl Kurulmalı?
7. GÜN Ego Savunma Mekanizmaları
8. GÜN Karakterimin Sonsuz Yolculuğu
9. GÜN Açılış ve Kapanış Sahneleri
10. GÜN Hikayemin Sosyolojisi
11. GÜN Hikayemin Evreni
12. GÜN Dinamik Hikaye
13. GÜN Senaryo Kurgusu
14. GÜN Sahne Tasarımı
15. GÜN Sekans Tasarımı
16. GÜN Parçalar ve Bütünün Uyumu
17. GÜN Tretman Nasıl Yazılır?
18. GÜN Diyalog Tasarımı
19. GÜN Sorun Varsa Nerede?
20. GÜN Yazmak, Yeniden Yazmaktır
BONUS
1. MENTORLAR İLE BİREBİR TOPLANTI
Her katılımcı mentorları ile projesi üzerine birebir çalışma imkanı bulacak!
2. PITCHING
Her katılımcı yapımcılar ile bir araya gelip kendi projesinin sunumunu yapacak!
Onur Ünlü, Türk sinema dünyasında yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu, şair ve müzisyen olarak çok yönlü bir kariyere sahip bir sanatçıdır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde iletişim bilimleri yüksek lisansını tamamlayan Ünlü, edebiyata olan tutkusunu “Ah Muhsin Ünlü” mahlasıyla yazdığı şiirlerle ortaya koymuş ve bu şiirlerini “Gidiyorum Bu” adlı kitabında toplamıştır. 2006 yılında, sinemaya adım attığı ve yönetmen, senarist, yapımcı rollerini üstlendiği “Polis” filmiyle dikkatleri üzerine çekmiştir.
Ünlü; Leyla ile Mecnun, Güneşin Oğlu, Beş Şehir, Şubat, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi, Ben de Özledim, İtirazım Var, Beş Kardeş, Kırık Kalpler Bankası ve Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok gibi Türk sinemasının hafızasına kazınan yapımların yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenmiştir. Ayrıca Uzaklarda Arama ve Acı Aşk filmlerinin senaryolarıyla da geniş bir izleyici kitlesi tarafından beğeni toplamıştır.
Sanatçı farklı dallarda kazandığı 22 ödülle adından sıkça söz ettirmiştir. Bu ödüllerin bazıları;
Onur Ünlü, GalataSanat’ta vereceği “Sinemayı Okumak” ve “Senaryo Yazarlığı” atölyeleriyle, sinema ve senaryo dünyasına dair birikimini kendine özgü üslubuyla katılımcılara aktaracaktır. Türk sinemasında iz bırakan bir isim olarak, bu yaratıcı sürecin inceliklerini sunarken yeni nesil sinemacılara da ilham kaynağı olacaktır.
Funda Alp, Türk televizyon ve sinema sektöründe senarist ve yapımcı kimliğiyle tanınan, yaratıcı vizyonu ve özgün hikâye anlatımıyla öne çıkan bir sanatçıdır. Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Sanatları ve Tiyatro bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi Sinema-TV yüksek lisans programını bitirmiştir. Bu akademik altyapı, onun anlatı dilinde hem sahne dinamiklerini hem de görsel estetiği başarıyla harmanlamasını sağlamıştır.
Televizyon dünyasında Leyla ile Mecnun, Şubat, Ben de Özledim, Serçe Sarayı, Sevgili Geçmiş ve Elbet Bir Gün gibi projelerde senarist ve yapımcı olarak yer almıştır. Alp’in yazım tarzı; karakter derinliğine, duygusal yoğunluğa ve toplumun içsel dinamiklerine ışık tutan katmanlı yapıdadır.
Sinema alanında ise özellikle Sen Aydınlatırsın Geceyi, Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi, Beş Şehir, Acı Aşk ve Güneşin Oğlu gibi filmlerin yapım süreçlerine katkı sağlamıştır. Bu filmler, Türk sinemasında hem tematik hem de biçimsel anlamda cesur adımlar atılmasına öncülük etmiştir.
Tiyatroda da üretmeye devam eden Alp, Hep Sonradan adlı oyunun yazarıdır.
Bugüne kadar birçok ödüle layık görülen Funda Alp’in aldığı bazı önemli ödüller şunlardır:
2019 – Altın Palmiye Adaylığı: Leyla ile Mecnun / Yapımcı
2013 – AKSAV En İyi Fantastik Dizi Ödülü: Şubat / Yapımcı ve Senarist
2013 – İstanbul Uluslararası Film Festivali – En İyi Türk Filmi: Sen Aydınlatırsın Geceyi / Yapımcı
2012 – Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülü: Leyla ile Mecnun / Yapımcı
Funda Alp, GalataSanat’ta düzenlenecek olan ''Senaryo Yazarlığı: Senin Hikayen'' proje atölyesinde hem televizyon hem de sinema dünyasındaki geniş deneyimini, yapılandırıcı ve yaratıcı bir yaklaşımla katılımcılara aktaracaktır. Yazarlık yolculuğuna dair özgün bakış açıları kazandırmak isteyen Alp, anlatının derinliğini ve sektör gerçekliğini bir araya getiren bir rehber olacaktır.
Galata Sanat haftanın 7 günü 10:00 – 22:00 arası hizmet vermektedir.
Herkes için ulaşılabilir sanat felsefesiyle yola çıkan Galata Sanat Merkezi yalnızca 4 saat özel ders alabileceğiniz ücretlere 4 saat özel ders, 4 saat grup solfej dersi, düzenli orkestra eğitimleri alabileceğiniz ve ücretsiz birçok etkinliğe katılabileceğiniz bir programa sahiptir. Bunun yanında öğrencimiz olmanız gerekmeden her zaman etkinliklerimize katılabilir, ücretsiz çay-kahve ikramlarımızdan yararlanabilir, ders çalışabilir, arkadaşlarınızla muhabbet edebilir ve oyun oynayabilirsiniz.
Bu net bir cevabı olmayan bir sorudur. Birçok fonksiyon üzerinden kişiye özel değerlendirilerek ancak yakın cevaplar verilebilme olasılığı vardır. Öncelikle hangi seviyeden başladığımızı düşünmeliyiz. Sıfırdan mı başlıyoruz yoksa ufak tefek denemelerimiz oldu mu? Ne öğrenmek istiyoruz, ne kadar öğrenmek istiyoruz? Hedefinize yönelik olarak ‘’öğrendim’’ diyebilme süreniz elbette farklılık gösterecektir. Ne kadar ilgileneceğiz? Tabi ki de haftada 1 saat egzersiz yapan ile günde 1 saat egzersiz yapan arasında fark olacaktır.
Yıllara dayanan gözlemlerimize göre mesele yetenekte değil, çevresel faktörlerle oluşan yatkınlık ve eğitimdir. Çevresel faktörlerin etkisini göz önünde bulundurarak, herhangi biriyle oluşabilecek tek farklılık öğrenme hızınız olacaktır. Bu hızlı giden bir araba ile yavaş giden bir araba gibidir. Her ikisi de hedefe ulaşabilir, yavaş olan biraz daha vakit alır. Tabi ki tutkunun payını da unutmamak gerekir. Tutkunuz, bağlılığınız, azminiz ne kadar yüksek ise o kadar hızlı öğreneceğiniz de kesindir. Son olarak yanlış bir algıyı da düzeltmek isteriz; hiç kimsenin iyi bir eğitmen ve doğru metodlarla, yüksek tutku ve azmine karşı herhangi bir enstrümanı öğrenememesi veya bir sanat dalında başarısız olması mümkün değildir.
Çünkü Galata Sanat Merkezi felsefesi gereği doğru metodlarla, uygun ücretlere sahip olan, yöneticisinden eğitmenine, tasarımından çalışma sistemine kadar tamamen daha nitelikli sanat eğitimleri için kurgulanmış genç ve dinamik ve her şeyin ötesinde yaşam enerjisi yüksek bir merkezdir. Ticari bir işletmenin ötesinde ülkemizde sanatın gelişmesi için eğitim metodları üzerinde çalışmalar yapan, yayınlar çıkaran, Dostluk Ortağım Projesiyle doğaya ve geleceğimize katkıda bulunma çabası gösteren kollektif bir topluluktur!
İstanbul Beyoğlu, Kadıköy ve Kemerburgaz'da, Ankara’da, Çanakkale’de, Eskişehir'de, Bursa'da, Antalya'da ve İzmir’de olmak üzere 9 şubemizle faaliyetteyiz. Kurumsal işlerimizi ise Galata’daki ofisimizden yürütmekteyiz.
Çizgi roman sanatına ve görsel hikâye oluşturma becerilerine başlangıç yapmak ya da kendini ileri
Mağara döneminden başlayarak güncel sanatın karmaşık dünyasına bir yol haritası çizeceğimiz bu atölyede uygulamalı
Bu atölyede, insanın sanat ve iletişimle olan ilişkisine
Resim, Müzik, Dans ve Daha Fazlası
Gelişmelerden Haberdar Ol!
Yaratıcı atölyeler, seminerler ve etkinlikler hakkında bilgi alarak becerilerinizi artırın ve ağınızı genişletin.
Galata Sanat Hakkında
Galata Sanat Merkezi felsefesi gereği en doğru metodlarla en uygun ücretlere sahip olan, yöneticisinden eğitmenine, tasarımından çalışma sistemine kadar tamamen daha nitelikli sanat eğitimleri için kurgulanmış genç ve dinamik ve her şeyin ötesinde yaşam enerjisi yüksek, kollektif bir topluluktur!
Bizi Takip Edin!
Kurumsal
Popüler Kurslar
Popüler Atölyeler
Galata Sanat © 2023 Tüm Hakları Saklıdır.