0

Goethe’nin kült eseri ‘Genç Werther’in Acıları’ Vizyona Giriyor

Cemile Kavak

Galata Sanat

Johann Wolfgang von Goethe’nin edebiyat tarihine damga vuran eseri “Genç Werther’in Acıları”, Jose Avelino Gilles Corbett Lourenco’nun yönetmenliğinde sinemaya uyarlandı.

Romantik komedi türündeki yapımda Douglas Booth, Alison Pill ve Patrick J. Adams başrollerde. Film, genç bir yazar olan Werther’in aşk ve tutku dolu iç dünyasını, günümüz diliyle mizahi bir bakış açısıyla ele alıyor.

1774’te yayımlanan roman, bireyin iç dünyasını odağa alan ilk eserlerden biri olarak kabul edilir. Goethe’nin yarattığı Werther karakteri, dönemin gençleri üzerinde öyle büyük bir etki yaratmıştır ki “Werther Çılgınlığı” diye anılan bir akım doğmuştur. Bu sinema uyarlaması ise klasik esere çağdaş bir yorum getirerek Werther’in hikâyesini yeni bir gözle keşfetme fırsatı sunuyor.

Filmi 13 haziran itibari ile sinemalarda izleyebilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş

Facebook
X
WhatsApp
Threads
LinkedIn

Son Yazılar

Cannes
Avengers-Doomsday_1743041686876_1743041693760
sait-faik-abasiyanik
fest