Ankara Darbuka Kursu İle Tempo Zamanı
Her sazın ve her şarkının en tempolu anında darbukanın özel bir yeri vardır. Darbuka veya dümbelek gibi isimlerle anılan bu çalgı, en sık kullanılan ritim sazlarından birisidir. Parmaklarınızı güçlendiren ve keyif veren bu Ortadoğulu enstrüman için de Ankara darbuka kursu seçilebilir. Bu keyifli kurs hakkında merak ettiğiniz tüm konularda da aranan bilgiler içeriğimizde yer almaktadır.
Ankara Darbuka Kursu Hakkında Sık Sorulan Soruların Tümünün Cevabı Burada!
1- Herkes Darbuka Çalabilir Mi?
Darbuka, ince belli ve gergin deri ile oluşturulmuş bir ritim sazıdır. Kol altında, karın hizasında veya bacaklar arasında yerleştirilerek parmaklar ile çalınır. Genellikle çocukluktan çıkmış her insan için rahatlıkla kavranarak kullanılabilecek bir boyutu vardır. Bu nedenle ritim sazlarına ilgi duyan ve hevesli olan herkes darbuka çalabilir. Sadece merkezlerimizde deneme derslerine ücretsiz şekilde katılarak bu kararı vermeniz yeterlidir.
2- Darbuka Çalmak İçin İdeal Yaş Nedir?
Darbuka çalmak için bahsedildiği şekilde enstrümanı fiziksel olarak doğru kavramak gerekir. Bu açıdan genellikle 5-6 yaş sonrasında yeterli fiziksel olgunluk elde edilebilir. Ayrıca gelişmiş ve güçlü parmaklar sayesinde bu yaştan itibaren darbuka çalmak gayet kolay olacaktır. Diğer safhada da ilerleyen her yaşta darbuka çalmak elbette mümkündür. Çünkü ritim duygusuna sahip ve müzikten hoşlanan her yaşta insan bu enstrümanı kullanabilir.
3- Darbuka Çalmak Çok Zor Mudur?
Darbuka el ve parmakların ritmik şekilde kullanılması ile çalınır. Eğitimde ritmi geliştirmek ve kulağı geliştirmek odaklı bir ders yapısı yer alır. Bunların yanında da çalışması çok zevkli ve sabır gösterdiğinizde çok kolay bir çalgı olarak görülebilir. Yani her yaşta kolaylıkla darbuka çalmayı öğrenebilirsiniz. Deneyimli eğitmenlerimiz Ankara darbuka kursu için size planlı bir eğitim sağlar. Bu sayede hiç zorlanmadan ve gerçekten her derste ve her çalışmada eğlenerek bu kursu tamamlayabilirsiniz.
4- Darbuka Çalmak İçin Ne Kadar Zaman Gerekir?
Ankara darbuka kursu her öğrencinin çalışma düzenine ve aldığı ders sayısına göre değişebilir. Genellikle ritimler, kulağın oturması ve temel eğitimin tamamlanması 6 aya kadar sürebilir. Ancak birçok öğrencide daha kısa sürede gösterilen ilgi ve disiplin ile süre azalmaktadır. Eğitmenler deneme dersinden itibaren seviyenizi belirlemeye çalışır. Sonrasında temel eğitim, darbuka teknikleri ve egzersizler ile kapsamlı bir eğitim sağlar. Bu eğitim her kişiye göre farklı bir sürede tamamlanır.
5- Ankara Darbuka Kursu Dersleri Nasıl İşlenir?
Birebir ders mantığı, Galata Sanat Merkezi’nin en temel kurallarından birisidir. Yani Ankara darbuka kursu merkezimizde özel eğitmenler ile birebir olarak işlenir. Eğitimler koşullara bağlı olarak merkezimizde yüz yüze veya internet üzerinden online olacak şekilde sürebilir. Eğitimlerde her konu üzerinde eğitmen sizinle beraber detaylı şekilde çalışmak isteyecektir. Bu nedenle her ders sonrasında belirli bir süre pratik ve etütler devam edecektir.
Merkezimizde Ankara darbuka kursu için size sunulan enstrümanları kullanabilirsiniz. İstediğiniz takdirde ilk aşamadan itibaren mağazamızda kendi enstrümanınızı satın alabilirsiniz. Size ait olan bir enstrüman sayesinde hem ders hem de etütlere de katılabilirsiniz. Ayrıca yine enstrümanınız sayesinde orkestra çalışmalarımızda yer alabilir ve bizimle sahneye çıkmak keyfini de yaşayabilirsiniz.
Ankara darbuka kursu bünyesinde bir enstrüman eğitimi aldığınız için farklı ihtiyaçlarınız olacaktır. Örneğin nota, solfej ve kulak değişimi sanatsal gelişim için de gereklidir. Bu nedenle dersler dışında ücretsiz grup solfej ve teori eğitimlerine katılabilirsiniz. Bu sayede çok daha kapsamlı bir müzik eğitimi ile iyi bir sanatçı olma yolunda ilerleyebilirsiniz.
6- Ankara Darbuka Kursu Ücretleri Ne Kadardır?
Merkezimizde özel bir eğitim modeli ile öğrenciye değer veren bir sistem yer alır. Bu sistemde Ankara darbuka kursu ücretleri mutlak olarak en uygun rakamlar ile belirlenir. Bu bağlamda fiyatlandırma politikamız çerçevesinde fiyat/performans oranı göz önüne alınır. Her ödenen ücrette bir darbuka kursu için alınabilecek en üst kalite size sunulur.
Daima kolayca ulaşabildiğini Galata Sanat Merkezi, her imkandan yararlandığınız bir kurumdur. Bu kurumsal yapı içerisinde size hak ettiğinizden fazlasını sunan sosyal bir ortam sağlanır. Bu ortamda sadece ders ve çalışmalar için değil sosyal arkadaşlıklar ve sohbetler için dahi bulunabilirsiniz.
7- Ankara Darbuka Kursu Başvurusu İçin Nelere İhtiyacımız Vardır?
Ankara darbuka kursu başvurularında öncelikle kişinin bu kursu almaya istekli olması göz önüne alınır. Çünkü öğrenmeye istekli herkes başarıya ulaşmak için ilk adımı atmıştır. Bu kapsamda öncelikle ücretsiz deneme derslerine katılarak eğitmenler ile görüşme yapabilirsiniz. Sonrasında kursa katılma kararı vermeniz için kendinizi test etme şansı elde edebilirsiniz.
Denemeler sonrasında Ankara darbuka kursu için başvuru yapmaya karar verdiğinizde, önce başvuru formu talebi bulunur. Bu form ile birlikte sizden sadece bir adet kimlik belgesi ibrazı talep edilir. Başvurunuz alındıktan sonra size en uygun gün ve saatler ile özel bir ders programı oluşturulur. Bu sayede hiçbir aksama yaşamadan keyifli ve düzenli bir eğitime devam edebilirsiniz.
8- Neden Galata Sanat Merkezi?
Galata Sanat Merkezi her ayrıntısıyla özenerek kurulmuş bir yapıya sahiptir. Çünkü temel amacımız, doğru bir sistem ile uygun ücretli bir eğitim sağlayabilmektir. Bu amaca istinaden yöneticisinden eğitmenine ve kadrosuna kadar her isim özenle seçilmektedir. Bu kadro Galata Sanat Merkezini bir ticaret kurumunun ötesinde bir sanat yuvasına çevirmektedir.
Merkezimiz bünyesinde sunulan Ankara darbuka kursu gibi eğitimler güçlü sanatçıların yetişmesi için sürdürülmektedir. Çünkü yetişen her sanatçı, bu ülkenin gelişimine ve geleceğine katkı sağlayacaktır. Ayrıca merkezimizde yetişen kursiyerler arasından katılım sağlayan kişiler sayesinde sanat oluşumları da sağlanmaktadır. Örneğin, profesyonel bir orkestra sayesinde yerel ve ulusal müzik etkinlikleri sağlanmaktadır. Ayrıca merkezimizde tiyatro grubu, dans grubu ve folklor grubu gibi birçok oluşum bulunmaktadır.
Galata Sanat Merkezi çalışmaları arasında Dostluk Ortağım Projesi gibi bir kolektif topluluk yer alır. Bu topluluk sosyal sorumluluk bilinci ile çevreye, doğaya ve insana katkıda bulunmak için çalışır. Bu çalışmalarda özel yayınlar, etkinlikler ve projeler ile insanlığa hizmet edilir. Örnek olarak hatıra ormanları gibi bu özel etkinliklerde siz de bir sanatçı ve dost olarak yanımızda olmayı seçebilirsiniz.