Skip to content

Ankara Trompet Kursu

Ankara Trompet Kursu Değişik Bir Enstrüman Rengi Sunuyor

Trompet, birçok bilinen enstrümandan farklı ve çok keyifli bir yapıya sahiptir. Özellikle Jazz ve Blues müzik için vazgeçilmez bir enstrüman olarak bilinir. Bando çalgısı olarak da kullanılırken, bilinmeyen keyifli bir yapı sağlamaktadır. Bu kapsamda değişik bir enstrüman çalma keyfi için Ankara trompet kursu tercih edilebilir. Kurs açısından merak ettiğiniz her konuda da aradığınız cevaplar bu içerikte sizlere sunulmaktadır.

Ankara Trompet Kursu Hakkında Sık Sorulan Soruların Tamamını Cevaplıyoruz!

1- Herkes Trompet Çalabilir Mi?

Trompet bir nefesli çalgı olmak ile birlikte gerçekten güçlü bir nefes ister. Bu durumda trompet çalmak için elbette ilk koşul iyi bir solunum sistemine sahip olmaktır. Bunun dışında enstrümanı kavramak için sağlam el ve parmaklara sahibi olmanız gerekir. Bu fiziksel koşullar ile birlikte evet, herkes trompet çalma başarısını gösterebilir.

2- Trompet Çalmak İçin İdeal Yaş Aralığı Nedir?

Galata Sanat Merkezi bünyesinde Ankara trompet kursu herkes için açık bir yapıya sahiptir. Bu çerçevede trompet kursu içinde istediğiniz yaşta başvuru sağlamanız mümkündür. Daha önce belirtilen fiziksel koşulları sağladıktan sonra 7’den 70’e bu başvuruyu yapabilirsiniz. Başvurular sırasında size sunulan ücretsiz deneme dersi önemli bir belirleyici yere sahiptir. Çünkü bu derslerde eğitmenler karar verme açısından size büyük bir destek sunar.

3- Trompet Ne Kadar Sürede Çalınabilir?

Trompet çalışmalarına başlamadan önce trompetin yapısını öğrenmeniz ve sonrasında eğitime başlamanız gerekir. Trompet, silindirik bir borudan genellikle bakır ile üretilen bir çalgıdır. Çalgı üzerinde nota perdeleri yer almak ile birlikte üfleme vasıtasıyla ses elde edilir. Eğitimde de en önemli aşamalardan biri doğru üflemenin sağlanmasıdır.

Tutuş ve duruş egzersizleri ile başlayan eğitim üfleme egzersizleri ile devam eder. Trompet eğitiminde ses çıkarmaya başladıktan sonra iyi bir emek ile alışkanlıklar sağlanır. Sonraki süreçte ses ve parça çalışmaları üzerinde durulur. Tüm bu süreç her öğrencinin kendi emeğine ve çalışma süresine bağlı olarak değişebilir. Yani ne kadar istekli olduğunuz eğitim süresini değiştirebilir.

4- Trompet Çalmak Çok Zor Mudur?

Her enstrüman herkes için kolay ve herkes için de zor bir yapıya sahip olabilir. Zor veya kolay olması, aslında kursiyerin kendi isteğine bağlı olarak belirlenebilir. İlk aşamada trompet size çok zor ve teferruatlı görünebilir. Ancak eğitimlere başladığınızda, keyifli bir çalışma ile kısa sürede çok kolay olduğunun da farkına varabilirsiniz. Çünkü hiç bir enstrüman hiç kimse için çalması imkansız bir yapı sağlamaz. Ayrıca Galata Sanat Merkezi sizin için her zaman başarılı olmanın yolunu açar.

5- Ankara Trompet Kursu Ders Sistemi Nasıldır?

Ankara trompet kursunda ders sisteminin oluşturulması öğrenciye bağlıdır. Çünkü deneme dersleri sonrasında kayıt kararı verildiğinde, özel bir ders programı oluşturulur. Program çerçevesinde öncelikle kursiyerin uygun olduğu gün ve saatler göz önüne alınır. Bu sayede sorunsuz işleyecek bir program elde edilir. Bu programa uygun olarak da dersler mutlak şekilde yüz yüze işlenir.

Birebir olarak sunulan Ankara trompet kursu derslerinde eğitmenler her noktada sizinle detaylı bir şekilde çalışır. Her çalışma için alıştırmalar ve etütler sunar. Kursiyerler bu çalışmaları evlerinde veya merkezimiz çalışma salonlarında yapabilir. Çalışmalarda kendi çalgılarıyla veya çalışma enstrümanlarıyla devam etme şansı yer almaktadır. Hatta mağazalarımız sayesinde yeni bir enstrüman kolaylıkla satın alınabilir.

Derslerde devamlılık büyük bir öneme sahip olmakla birlikte ders dışı etkinlikler de büyük fayda sunmaktadır. Örneğin merkezimizde her kursiyerimiz için ücretsiz grup solfej eğitimleri ve teorik eğitimleri yer alır. Profesyonel eğitmenler bu derslerde size sanatsal katkı sunmayı hedefler. Ders dışı zamanlarda merkezimizde çay içmek, sohbet etmek veya yeni insanlar tanımak için bulunabilirsiniz. Orkestra çalışmalarımıza katılarak, çok daha fazla keyifli bir sanat ortamı elde edebilirsiniz.

6- Ankara Trompet Kursu Başvurusu İçin Neler Talep Edilmektedir?

Galata Sanat Merkezi kurs başvurularında prosedür ve yaklaşım olarak ayrı çerçevelere sahiptir. Prosedür olarak başvuru formu ve kimlik fotokopisi her şey için yeterli olmaktadır. Öte yandan yaklaşım çerçevesinde bizim için sizin bu kursa katılmaya istekli olmanızı önemlidir. Çünkü siz trompet çalmayı öğrenmek istediğinizde, diğer tüm ayrıntılar arka planda bırakılır. Zira sanat için yapılan her çalışma bizim için önceliktir.

7- Ankara Trompet Kursu Ücretleri Ne Kadardır?

Kararlı bir kursiyer, başvuru gerçekleştirdikten sonra kurs için ödeyeceği ücrete karşılık en kaliteli eğitimi alabilmelidir. Yani ders saati ve sayısına göre belirlenen fiyatlarda en üst fiyat/performans ilkesi ile çalışma yapılır. Ödediğiniz ücretin üstünde sonuca ulaşan nitelikli bir eğitim almış olmanız her şeyden önemlidir.

Galata Sanat Merkezi bulunduğu konum, ulaşılabilir imkanları ve her gün artan kalitesi ile yerini korumaktadır. Donanım, kadro, eğitmen kalitesi ve tüm imkanları daima artma eğilimindedir. Bu artış daha iyiyi elde edebilmeniz için size sunulmaktadır. Merkezimizde sosyal sanat ortamları; arkadaşlıklar, orkestra ve sanat grubu çalışmaları gibi fırsatlar yaratır. Sadece kurs için değil tüm bu imkanlar için her zaman uygun bir ücret ödemeniz önemlidir.

8- Neden Galata Sanat Merkezi?

Sanat, insanın hayatına çok hassas bir dokunuş gerçekleştirir. Bu dokunuş açısından bir eğitim alınması, bir etkinliğe katılmak veya sanata katkı sunmak gerekir. Galata Sanat Merkezi bu imkanların hepsini bir arada sunmaya çalışır. Örneğin, Ankara trompet kursu veya diğer eğitimler buna birer örnektir. Bünyemizde yer alan tiyatro, dans ve müzik grupları bu amaçla yer almaktadır. Bu gruplarda tüm kursiyerlerimiz yer alma hakkına sahiptir.

Sanata katkı sunabilmek için sanatçının ve sanatın fayda elde edeceği imkanlar sunmak gerekir. Galata Sanat Merkezi mimari yapısı, donanımları ve kadrosu ile bu katkıyı en üst seviyede sunar. Yani merkezimizde kurs ortamı, derslikler, çalışma salonları ve stüdyolar gibi ayrıntılar bunun için yer almaktadır.

Sanat kadar dünyaya katkısı sunabilmek açısından da Galata Sanat Merkezi farklı çalışmalara sahiptir. Örneğin, Dostluk Ortağım Projesi bu çalışmaların öne çıkan adımlarından birisidir. Proje, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için geleceğe adım atan bir yapıya sahiptir. Çocukları, çevreyi ve doğayı koruyan çalışmalara önayak olmaktadır. Siz de bizimle birlikte bu projelerde hatıra ormanları için bir fidan bağışında bulunabilirsiniz. Kardeş okullarımızda düzenlenen yarışmalar için bize katkı sunabilirsiniz.

 

Ücretsiz Deneme Dersi Kayıt Formu