0

Müzik

Elektro Gitar Kursu

4 Hafta

Kurs Hakkında

Elektro gitar çalmaya karar verdiniz, fakat nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? İşte burada pek çoğumuzun aklını kurcalayan bir soru çıkıyor karşımıza. Elektro gitar çalmaya öncesinde klasik gitar öğrenerek mi başlamalıyım? Birçok insana klasik gitar daha temel bir eğitime sahipmiş gibi geldiği için böyle bir algı oluşuyor. Sanki klasik gitar, elektro gitar için bir geçiş süreciymiş gibi geliyor. Fakat hayır! Elektro gitar çalmaya klasik gitardan başlamanıza gerek yok! Tabii ki öncesinde klasik gitar tecrübesi olan birinin elektro gitara adaptasyonu çok daha kolay olacaktır. Ama bu, “elektro gitar çalmanın ön koşulu klasik gitar bilmektir” demek değildir. Elektro gitarlar, klasik gitara göre çok yönlü enstrümanlardır. Üzerinde 12 adet tel bulundurması sayesinde elektro gitarlar, ana seslerin oktavlarını duyma fırsatı sunar. Bu sayede farklı tarzlarda rahatlıkla kullanılabilmesinin yanı sıra tercihen her müzikte kullanılabilirler. Klasik gitara göre daha dolgun bir ses sahip olan elektro gitarlar, jak kablo yardımıyla uygun bir amfiye bağlanarak üzerindeki manyetikler sayesinde ses veren bir gitar türüdür. Her elektro gitarın üzerinde bulunan manyetikler sayesinde kendine özel tonları vardır. Manyetik seçerken en önemli etken yapılacak müzik türüdür. Genelde Blues, Jazz, Soft Rock gibi yumuşak tonların ön planda olduğu müzikler için single manyetikler tercih edilir. Hard Rock ve Metal türlerinde müzik yapmak istiyorsanız sert tonlu bir elektro gitara ihtiyaç duyarsınız. Burada da humbucker manyetiğe sahip bir elektro gitar tercih etmelisiniz.
Kurs Formatı
Atölye Süresi

12 Saat

4 Hafta

Şubeler

Atölye Kimin İçin?

İsteyen herkes fiziksel yeterliliğe sahip olduğu sürece elektro gitar çalabilir. Öncesinde gitara dair herhangi bir eğitime ihtiyacınız yoktur. Elektro gitar klasik gitardan farklı bir enstrüman olarak düşünülmelidir. Klasik gitar çalan birinin elektro gitarı kavraması daha kolay olsa da bu bir ön koşul değildir. Anlayacağın elektro gitar çalabilmek için sahip olman gereken tek şey istektir! Sonrasında kendini eğitmenlerimizin tecrübelerine bırakabilir ve hayallerini hayata geçirebilirsin!

Kullanıcı seçilmedi veya kullanıcı ID alınamadı.

 
 

 

 

Eğitmenimiz

Kullanıcı seçilmedi veya kullanıcı ID alınamadı.

 
 

 

 

Kullanıcı seçilmedi veya kullanıcı ID alınamadı.

Sıkça Sorulan
Sorular

Galata Sanat Hangi Günler Açık?

Galata Sanat haftanın 7 günü 10:00 – 22:00 arası hizmet vermektedir.

Kurs Ücretleri Ne Kadar?

Herkes için ulaşılabilir sanat felsefesiyle yola çıkan Galata Sanat Merkezi yalnızca 4 saat özel ders alabileceğiniz ücretlere 4 saat özel ders, 4 saat grup solfej dersi, düzenli orkestra eğitimleri alabileceğiniz ve ücretsiz birçok etkinliğe katılabileceğiniz bir programa sahiptir. Bunun yanında öğrencimiz olmanız gerekmeden her zaman etkinliklerimize katılabilir, ücretsiz çay-kahve ikramlarımızdan yararlanabilir, ders çalışabilir, arkadaşlarınızla muhabbet edebilir ve oyun oynayabilirsiniz.

Ne Kadar Sürede Öğrenirim?

Bu net bir cevabı olmayan bir sorudur. Birçok fonksiyon üzerinden kişiye özel değerlendirilerek ancak yakın cevaplar verilebilme olasılığı vardır. Öncelikle hangi seviyeden başladığımızı düşünmeliyiz. Sıfırdan mı başlıyoruz yoksa ufak tefek denemelerimiz oldu mu? Ne öğrenmek istiyoruz, ne kadar öğrenmek istiyoruz? Hedefinize yönelik olarak ‘’öğrendim’’ diyebilme süreniz elbette farklılık gösterecektir. Ne kadar ilgileneceğiz? Tabi ki de haftada 1 saat egzersiz yapan ile günde 1 saat egzersiz yapan arasında fark olacaktır.

Ya Yeteneğim Yoksa?

Yıllara dayanan gözlemlerimize göre mesele yetenekte değil, çevresel faktörlerle oluşan yatkınlık ve eğitimdir. Çevresel faktörlerin etkisini göz önünde bulundurarak, herhangi biriyle oluşabilecek tek farklılık öğrenme hızınız olacaktır. Bu hızlı giden bir araba ile yavaş giden bir araba gibidir. Her ikisi de hedefe ulaşabilir, yavaş olan biraz daha vakit alır. Tabi ki tutkunun payını da unutmamak gerekir. Tutkunuz, bağlılığınız, azminiz ne kadar yüksek ise o kadar hızlı öğreneceğiniz de kesindir. Son olarak yanlış bir algıyı da düzeltmek isteriz; hiç kimsenin iyi bir eğitmen ve doğru metodlarla, yüksek tutku ve azmine karşı herhangi bir enstrümanı öğrenememesi veya bir sanat dalında başarısız olması mümkün değildir.

Peki, Neden GalataSanat?

Çünkü Galata Sanat Merkezi felsefesi gereği doğru metodlarla, uygun ücretlere sahip olan, yöneticisinden eğitmenine, tasarımından çalışma sistemine kadar tamamen daha nitelikli sanat eğitimleri için kurgulanmış genç ve dinamik ve her şeyin ötesinde yaşam enerjisi yüksek bir merkezdir. Ticari bir işletmenin ötesinde ülkemizde sanatın gelişmesi için eğitim metodları üzerinde çalışmalar yapan, yayınlar çıkaran, Dostluk Ortağım Projesiyle doğaya ve geleceğimize katkıda bulunma çabası gösteren kollektif bir topluluktur!

GalataSanat Nerede?

İstanbul Beyoğlu, Kadıköy ve Kemerburgaz'da, Ankara’da, Çanakkale’de, Eskişehir'de, Bursa'da, Antalya'da ve İzmir’de olmak üzere 9 şubemizle faaliyetteyiz. Kurumsal işlerimizi ise Galata’daki ofisimizden yürütmekteyiz.

Hemen Kaydol!

Yüksek öğrenme deneyimine sahip atölye çalışmalarımız ve kurslarımız hakkında daha fazla bilgi almak için formu hemen gönderin.

Ücretsiz Deneme Dersi Başvurusu

İlginizi Çekebilecek Kurslar

Dans etmek küçükten büyüğe herkes için son derece eğlenceli ve bir o kadar da

En hızlı şekilde en iyi sonuçları almayı amaç edinmiş bir sanat merkezindesiniz. En iyi

Türk Halk Müziğinin olmazsa olmazlarından bağlama, telli tezeneli bir enstrümandır. Çeşitli yörelere göre farklı

Resim, Müzik, Dans ve Daha Fazlası